EN | FR | NL

MYRRHA, een primeur op veel vlakken

Het Studiecentrum voor Kernenergie (SCKCEN) werkt actief aan het ontwerp en de bouw van een multifunctionele onderzoeksinstallatie in Mol. MYRRHA is het allereerste prototype ter wereld van een kernreactor, aangedreven door een deeltjesversneller met een aanzienlijke thermisch output. Ontdek waar het bij MYRRHA over gaat en hoe u kunt bijdragen aan deze toekomstgerichte uitdaging.

Meer info >

Veilig, efficient en afvalbesparend

myrrha nieuwicoon1

Het is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat een innovatieve onderzoeksinstallatie veilig kan worden gebruikt. MYRRHA's Accelerator Driven System heeft twee grote voordelen:

  • Nucleaire reacties kunnen veilig en gemakkelijk gecontroleerd worden
  • Het volume van radioactief afval zal aanzienlijk verminderen

Radio-isotopen voor de wereld

myrrha nieuwicoon3

Onze wereld heeft dringend behoefte aan medische radio-isotopen voor het diagnosticeren en behandelen van een aantal ziekten, zoals kanker. Het doel is:

  • om te voldoen aan de stijgende vraag.
  • om te zorgen voor wereldwijde levering.

Materialen en brandstoffen

myrrha nieuwicoon2

MYRRHA is ontworpen om de rol over te nemen en uit te breiden van een bestaande reactor die een belangrijke rol speelt in internationaal onderzoek.

  • We bouwen voort op het verleden
  • We zullen slimme bestralingstests uitvoeren

Kom werken bij MYRRHA

Wilt u meehelpen om van deze innovatieve en uitdagende onderzoeksinstallatie een realiteit te maken? We hebben slimme mensen nodig met een wetenschappelijke, operationele en internationale achtergrond die enthousiast zijn en geloven in de toekomst van wat we doen. Kom het MYRRHA-team versterken.

Ontdek onze vacatures

Nieuws

MYRRHA-project verschuift de focus van R&D naar projectuitvoering

13/12/2019

Het MYRRHA-project heeft zijn focus verlegd van R&D naar projectuitvoering. Dat was de belangrijkste boodschap van de MYRRHA-teamvergadering op de SCK•CEN site in Mol, waar het project zal worden gebouwd en uitgebaat.

Ministers Jan Jambon en Hilde Crevits lovend over nucleair medisch onderzoek

03/12/2019

Op maandag 2 december brachten Jan Jambon, minister-president van de Vlaamse regering, en Hilde Crevits, viceminister-president, een bezoek aan MYRRHA en het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK•CEN) in Mol. Ze kregen er uitgebreid toelichting over onder andere de bijdrage van MYRRHA aan de strijd tegen kanker en een oplossing voor nucleair afval. “Inspanningen die het verschil kunnen maken”, aldus Jan Jambon, Vlaams minister-president, na het bezoek.

Ontwikkeling van ISOL-systeem voor MYRRHA bereikt eerste mijlpaal

29/11/2019

De ontwikkeling van het ISOL (Isotope Separation OnLine) bestralingsstation voor het MYRRHA-project heeft zijn eerste mijlpaal behaald door te slagen in een eerste fysieke test van de “target container”. In combinatie met vooruitgang in andere deelprojecten van Fase 1 toont de geslaagde test aan dat MYRRHA goede vordering boekt.

Publicaties

Benieuwd hoe MYRRHA een antwoord biedt op de technologische uitdagingen van de toekomst?

Contacteer ons