EN | FR | NL

MYRRHA, een primeur op veel vlakken

Het Studiecentrum voor Kernenergie (SCKCEN) werkt actief aan het ontwerp en de bouw van een multifunctionele onderzoeksinstallatie in Mol. MYRRHA is het allereerste prototype ter wereld van een kernreactor, aangedreven door een deeltjesversneller met een aanzienlijke thermisch output. Ontdek waar het bij MYRRHA over gaat en hoe u kunt bijdragen aan deze toekomstgerichte uitdaging.

Meer info >

Veilig, efficient en afvalbesparend

myrrha nieuwicoon1

Het is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat een innovatieve onderzoeksinstallatie veilig kan worden gebruikt. MYRRHA's Accelerator Driven System heeft twee grote voordelen:

  • Nucleaire reacties kunnen veilig en gemakkelijk gecontroleerd worden
  • Het volume van radioactief afval zal aanzienlijk verminderen

Radio-isotopen voor de wereld

myrrha nieuwicoon3

Onze wereld heeft dringend behoefte aan medische radio-isotopen voor het diagnosticeren en behandelen van een aantal ziekten, zoals kanker. Het doel is:

  • om te voldoen aan de stijgende vraag.
  • om te zorgen voor wereldwijde levering.

Materialen en brandstoffen

myrrha nieuwicoon2

MYRRHA is ontworpen om de rol over te nemen en uit te breiden van een bestaande reactor die een belangrijke rol speelt in internationaal onderzoek.

  • We bouwen voort op het verleden
  • We zullen slimme bestralingstests uitvoeren

Kom werken bij MYRRHA

Wilt u meehelpen om van deze innovatieve en uitdagende onderzoeksinstallatie een realiteit te maken? We hebben slimme mensen nodig met een wetenschappelijke, operationele en internationale achtergrond die enthousiast zijn en geloven in de toekomst van wat we doen. Kom het MYRRHA-team versterken.

Ontdek onze vacatures

Nieuws

Zijne Majesteit de Koning bezoekt het MYRRHA-project bij het SCK•CEN

26/06/2019

Zijne Majesteit de Koning heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK•CEN) in Mol. Aanleiding van het bezoek was de regeringsbeslissing van vorig jaar om MYRRHA – een wereldprimeur – in België te realiseren. “Die nieuwe, unieke onderzoeksinfrastructuur zal jonge en dynamische wetenschappers uit de hele wereld aantrekken”, aldus Hamid Aït Abderrahim, adjunct-directeur-generaal van het SCK•CEN en directeur van het MYRRHA-project.

Waalse regeringsdelegatie bezoekt MYRRHA

08/05/2019

De internationale jury van de Competitiviteitspolen van het Waalse Marshallplan hebben vandaag het MYRRHA-project bezocht. Tijdens het bezoek hebben de juryleden de verschillende onderdelen en daaraan gekoppelde R&D-ondersteuningsprogramma's ontdekt om opportuniteiten te identiciferen voor Waalse bedrijven om bij te dragen aan MYRRHA.

Financiering MYRRHA verzekerd

12/02/2019

In antwoord op een artikel in De Standaard van 12 februari 2019 wenst het SCK•CEN te herhalen dat de financiering van het MYRRHA-project verzekerd is, en niet beïnvloed wordt door de recente politieke ontwikkelingen in het land. De beslissing om MYRRHA te financieren werd op 7 september 2018 door de meerderheidsregering genomen en blijft van kracht, ondanks het ontslag van die regering in december 2018.

Publicaties

Benieuwd hoe MYRRHA een antwoord biedt op de technologische uitdagingen van de toekomst?

Contacteer ons